Het Smaakmuseum maakt tentoonstellingen die geproefd kunnen worden. Oude plantenrassen, oude kooktechnieken en oude bereidingswijzen worden tentoongesteld in een proeftuin en een oude keuken.
Het Smaakmuseum is altijd in ontwikkeling met in het achterhoofd een educatief karakter. Door daadwerkelijk de tentoonstelling te proeven, en dus niet alleen te ervaren en bekijken is het museum een unieke plek in de wereld. Een plek waar er mogelijkheid is tot reflectie en ruimte om ons eetgedrag te spiegelen aan het verleden om zo na te kunnen denken voor onze toekomst. Het Smaakmuseum streeft er naar om te bouwen aan een eetbaar erfgoed dat in samenwerking met andere partners uiteindelijk kan gaan groeien en meerdere vestigingen zal hebben over land om zo doormiddel van de proeftuinen de biodiversiteit en planten variƫteit terug te brengen in ons dagelijks voedsel.

Het Smaakmuseum is momenteel in opbouw en zal in mei 2016 haar deuren voor het eerst openen en de eerste collectie laten proeven.

PROEF HET VERLEDEN, LEER OVER HET HEDEN, MAAK SMAAK IN DE TOEKOMST

Smaakmuseum2