Voor de Smaak van van Gogh realiseerde Creative Chef een bijzonder eetbaar schilderij.

De Smaak van Van Gogh is een citymarketing initiatief van de gemeente Ede waarmee de parels uit onze gemeente: food, natuur en cultuur samen komen. In het Kröller-Müller (Otterlo – Ede) is de op 1 na grootste collectie Van Goghs te bewonderen. Van Gogh schilderde en schreef veel over het boeren leven, food en natuur. Chefs uit Ede hebben deze werken bestudeerd en op basis hiervan Smaakprofielen opgesteld voor De Smaak van Van Gogh. De Smaakprofielen vormen een inspiratiebron voor restaurants uit de omgeving van Ede om ook echte Van Gogh menu’s te serveren en lokale producenten maken echte Smaak van Van Gogh producten zoals het Vincent Koekje, Biertje en Sap. Een goede gelegenheid om naar Ede te komen.

Een nieuwe Smaak van Van Gogh

Tijdens Food Unplugged heeft Creative Chef op basis van de Smaak van Van Gogh smaakprofielen lekkers bij de lokale boeren uit de gemeente Ede en omgeving ingekocht via Eetvallei.nl om hier lekkere borrelplankjes te maken voor de bezoekers van FoodUnplugged. Denk aan Remekerkaas uit Lunteren, worstjes van Ecofields uit Wekerom en bessen van zorgboerderij Makandra. Ede was niet voor niets de hoofdstad van de Smaak in 2014.

smaakvangogh

 

Nadat de mensen het smakelijk hebben opgegeten, werden de plankjes weer ingeleverd – vol van kleur en kunstig gekleurd. Samen vormen ze een nieuwe Van Gogh – voor De Smaak van Van Gogh Ede.