Naast het bereiden van de meest unieke kunst gerelateerde eetbelevingen, heeft Creative Chef gedurende de periode van 1 oktober tot en met 27 november 2016 educatieve kunstlessen aangeboden voor de bassischool kinderen van Utrecht als onderdeel van de tentoonstelling KunstKeuken van de Vrijstaat.

De enige echte kunstenaars kok: Jasper Udink ten Cate, heeft tijdens dit educatief programma de kinderen van Utrecht kennis laten maken met koken op een kunstzinnige manier. Zo mochten de kinderen een driegangenmenu maken van klei in de meest uiteenlopende kleuren die je maar kunt bedenken.

Het voorgerecht bestond uit een favoriete eetherinnering, het hoofdgerecht werd het lievelingsgerecht en als toetje een fantasiegerecht. Na iedere les zijn al deze mooie gerechtjes bewaard in wekpotjes en zullen onderdeel worden van een nieuwe tentoonstelling voor in de toekomst.

Ook hebben de kinderen de kans gekregen om samen een speciale tafel aan te kleden, om zo de gerechtjes op een speciale manier te kunnen presenteren aan de papa’s, mama’s opa’s en oma’s.

Kortom een leerzaam proces voor kinderen om de eigen fantasie te prikkelen, met elkaar te leren samenwerken en een leuke activiteit om het dagelijkse schoolprogramma mee te doorbreken.

gewekte-creativiteit